Adatvédelmi szabályzat

Mi komolyan vesszük az adatok védelmét. Üzletpolitikai kódexünk rendelkezéseivel összhangban az alábbi alapelveket követjük a magánélet és az adatok védelme érdekében:

 • Tiszteletben tartjuk és megvédjük az Ön magánélethez való jogát, illetve az összes vonatkozó törvénnyel és szabályozással összhangban védjük személyes adatainak biztonságát.
 • A személyes adatok használatát és feldolgozását kizárólag a szükséges célokra korlátozzuk, és csakis kifejezett engedélye, valamint egyéb törvényi felhatalmazás alapján végezzük el.
 • Kritikus, átlátható és egyértelmű módon járunk el azzal kapcsolatban, hogy mikor, hogyan és hol használjuk fel személyes adatait.
 • Követni fogjuk a „beépített és alapértelmezett adatvédelem” normáit, új termékek és szolgáltatási programok fejlesztésénél felmérjük az adatvédelmi hatásokat.
 • Gondoskodunk róla., hogy a személyes adatokat ne őrizzük meg a szükségesnél hosszabb ideig, és betartjuk az összes vonatkozó adatmegőrzési ütemezést és feltételt.

Adatvédelmi irányelveink (teljes átláthatósággal és a vonatkozó törvények és szabályozások, különösen az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 számú, általános adatvédelmi rendeletében foglaltak szerint) lefektetik azokat az elveket, amelyek alapján személyes adatait feldolgozzuk, amikor Ön felkeresi a weboldalunkat, igénybe veszi szolgáltatásainkat, megvásárolja termékeinket, vagy interakciót folytat velünk („Szolgáltatások”). Kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbiakat, hogy megismerje személyes adataira, valamint azok kezelésére vonatkozó álláspontunkat és gyakorlatainkat.

A jelen Adatvédelmi irányelv kiadásának dátuma 2018. május 25.

KIK VAGYUNK?

A weboldal működtetője és kezelője:

A Nomad Foods Europe Limited
1 New Square, Bedfont Lakes Business Park, Feltham, Middlesex, TW14 8HA, Egyesült Királyság
Angliában 5879466 számon bejegyzett vállalkozás
(„Nomad Foods„, a továbbiakban „mi” vagy „minket”).

A Nomad Foods az adatkezelő az Ön személyes adatainak feldolgozásakor.

MILYEN ADATOKAT GYŰJTÜNK?

A jelen Adatvédelmi nyilatkozat szempontjából a személyes adatnak minősül minden olyan információ, amely alkalmas az Ön azonosítására (összefoglaló néven: „Személyes adatok”). Szolgáltatásaink igénybe vételekor az alábbi Személyes adatokat gyűjtjük össze:

ÁLTALÁNOS:

 • Az Ön elérhetőségi adatai. Neve, levelezési címe és egyéb elérhetőségi adatai, például telefonszáma és e-mail címe.
 • Automatikusan gyűjtött információk. Műszaki információk, ideértve IP-címét és böngészője típusát és verzióját, amelyeket a weboldalunk használatával kapcsolatos információkat gyűjtő sütik, webjelzők és hasonló technológiák alkalmazásával gyűjthetünk be. További információkért olvassa el a Sütik használatára vonatkozó irányelvünket.
 • Online Szolgáltatásaink használatára vonatkozó adatok. Ebbe beletartoznak az oldalak meglátogatásával kapcsolatos adatok, illetve az Ön által kedvelt termékek és szolgáltatások.
 • A tartalmakkal kapcsolatos adatai. Azok az adatok, amelyeket akkor gyűjtünk, ha Ön részt vesz az általunk időről időre elindított felmérésben, versenyben, promócióban vagy vetélkedőben.
 • Az Ön értékelései. Az Ön által a weboldalunkon közzétett, valamint a velünk online vagy közösségi médiafelületen megosztott véleménye, tapasztalata, választásai vagy eseményértékelései.
 • Az Ön kommunikációs adatai. Az Ön kérései, esetleges panaszai vagy bármely más adat, amelyet akkor kapunk meg, ha e-mailben, telefonon, online vagy közösségi médián keresztül kommunikál velünk.
 • Más forrásokból gyűjtött adatok. Adatokat gyűjthetünk kereskedelmi forgalomban elérhető forrásokból. Ilyen források lehetnek az adataggregátor cégek és a nyilvános adatbázisok. Ezeket az információkat (pl. név, érdeklődési kör, nyilvánosan közzétett adat) egyesíthetjük az általunk gyűjtött adatokkal, ami segít abban, hogy személyre szabott kommunikációt folytassunk Önnel és javítsuk szolgáltatásainkat és termékeinket. Amennyiben a törvények ezt megkövetelik, ehhez külön beleegyező nyilatkozatot kell tennie.

SZEMÉLYES ADATOK SPECIÁLIS KATEGÓRIÁI:

 • Az Ön által adott Személyes adatok speciális kategóriái. Az Ön által önkéntesen, a velünk folytatott interakciók során a rendelkezésünkre bocsátott egészségügyi adatokat is gyűjtjük, például az esetleges ételallergiáival kapcsolatban. Továbbá, összegyűjthetünk az olyan ügyfelek egészséggel kapcsolatos adatait, akik egészségkárosodást jelentettek be ügyfélszolgálatunkon keresztül. 

Kizárólag azokat az egészségügyi adatokat használjuk fel, amelyeket önként bocsátott a rendelkezésünkre, és erre előzetes beleegyezését adta vagy erre utasítást adott, és kizárólag a jelen Adatvédelmi nyilatkozatban foglalt célokra használjuk az adatokat. Beleegyezését bármikor megtagadhatja vagy visszavonhatja, az alábbi „Az Önt megillető adatvédelmi jogok” részben ismertetett módon.

HOGYAN HASZNÁLJUK FEL EZEKET AZ INFORMÁCIÓKAT?

Személyes adatait az alábbi célokból gyűjtjük és használjuk fel. Felhívjuk figyelmét, hogy ameddig információkat őrzünk meg Önről, addig ezeket az információkat felhasználhatjuk ugyanezen célokból.

 • Az Önnel kötött szerződés teljesítéséhez: Annak érdekében, hogy teljesítsük az Ön és a vállalatunk között létrejött bármely megállapodásból fakadó kötelezettségünket, valamint biztosítani tudjuk az Ön által kért információkat és szolgáltatásokat, beleértve kérései, kérdései vagy panaszai kezelését is. Verseny, vetélkedő vagy promóció kidolgozása és kezelése érdekében, amelyben Ön esetleg részt vehet, a promóció levezetéséhez, illetve az Ön eléréséhez, amennyiben nyer. Amennyiben a termékek online megvásárolhatók, ezeket az adatokat vásárlásai kezeléséhez és lebonyolításához is feldolgozzuk.
 • Jogos kereskedelmi érdekeinkből: Személyes adatait (mind összesített, mind egyedi formában), például elérhetőségi adatait, fiókja és elektronikus azonosító adatait felhasználhatjuk termékeink és szolgáltatásaink hirdetése céljából, valamint az Önnel való kapcsolatfelvételhez marketing vagy egyéb kereskedelmi célokból, amennyiben Ön már meglévő ügyfelünk. Személyes adatait felhasználhatjuk továbbá termékeink és szolgáltatásaink elemzésére és minőségük fejlesztésére, valamint annak érdekénben, hogy jobban megismerhessük Önt, mint ügyfelünket, illetve jobb felhasználói élményt tudjunk biztosítani az Ön számára. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy személyes profilokat hozzunk létre, felmérhessük, hogy mi érdekelheti Önt, értékeljük vagy megismerjük az Önnek és másoknak kínált hirdetések hatékonyságát, illetve releváns hirdetéseket tudjunk küldeni.
 • Személyes adatait más egyéb jogos kereskedelmi érdekből is felhasználhatjuk, ilyen érdekek lehetnek például: szolgáltatásaink felhasználóival kapcsolatos összegyűjtött statisztikák létrehozása, ami segíti a biztonság erősítését és a csalások megelőzését; weboldalunk működtetése és az oldal belső műveletei (beleértve a hibajavítást, a statisztikai és felmérési céllal végzett adatelemzést és a tesztelést); rendszerintegritási célok (például a betörések vagy kéretlen hirdetések küldésének megelőzése érdekében); Szolgáltatásaink interaktív használata; üzleti működésünk elősegítése; a vállalati irányelvek és eljárások betartása; vállalati tranzakciók, például fúzió, eladás, vagyonlemondás, átszervezés, vagyon- vagy üzletrész-átadás, felvásárlás, csődeljárás vagy hasonló események, illetve a hatályos törvények alapján engedélyezett egyéb jogos üzleti célok.
 • Információk felhasználása az Ön beleegyezése alapján: A fenti „Személyes adatok speciális kategóriái” (vagyis egészségügyi adatok) alpontban említett Személyes adatokat felhasználhatjuk a jelen Adatvédelmi nyilatkozatban ismertetett célokból, ehhez azonban az Ön előzetes beleegyezését kell kérnünk.
  A fenti „Milyen adatokat gyűjtünk” részben említett Személyes adatokat felhasználhatjuk e-mailben, SMS-ben vagy egyéb elektronikai eszközzel folytatott marketingcélú kommunikációhoz (az Ön profiljai alapján), ehhez azonban előzetes beleegyezését kell kérnünk.
 • Beleegyezését bármikor visszavonhatja, az alábbi „Az Önt megillető adatvédelmi jogok” részben ismertetett módon.
 • Törvényi kötelezettségeink teljesítéséhez A fenti „Milyen adatokat gyűjtünk?” részben említett bármely információt felhasználhatunk a megfelelő üzleti adatok fenntartásához, hogy megfeleljünk a közhivatalok törvényes előírásainak és a vonatkozó törvényeknek és szabályozásoknak, vagy egyéb törvényi előírásoknak.

KIKKEL OSZTJUK MEG AZ ÖNNEL KACSOLATOS INFORMÁCIÓKAT?

Az alábbi felekkel osztjuk meg Személyes adatait:

 • A Nomad Foods Group vállalaton belül működő adatkezelők. Személyes adatait megosztjuk a Nomad Foods Group más vállalataival (további információkat itt talál), amelyek szintén használhatják Személyes adatait a jelen Adatvédelmi nyilatkozatban ismertetett módon.
 • Szolgáltatók és adatfeldolgozók. Időről időre bevonunk külső szolgáltatókat is, ideértve a következőket:
  • Üzleti partnerek, beszállítók és alvállalkozók a velük megkötött szerződések végrehajtásához vagy a részünkre nyújtott szolgáltatások elvégzéséhez;
  • Hirdetők vagy hirdetési hálózatok, amelyek adatokat igényelnek ahhoz, hogy releváns hirdetéseket válasszanak és küldjenek Önnek és másoknak. Nem adunk ki személyazonosításra alkalmas adatokat hirdetőinknek, hanem olyan összegyűjtött információkkal látjuk el őket, amelyek segítségével el tudják érni a megcélzott közönségüket (például a londoni SW1 irányítószám körzetében élő nőket). Az Öntől összegyűjtött Személyes adatokat arra használhatjuk fel, hogy megfeleljünk hirdetőink elvárásainak, és hirdetéseiket a megfelelő célközönség előtt tudják megjeleníteni; 
  • Weboldalunk fejlesztésében és optimalizálásában közreműködő elemzők és a keresőmotorok működtetői.

  Szolgáltatásaik biztosításához a külső szolgáltatók hozzáférést kapnak az Ön Személyes adataihoz, amelyeket megőriznek, fenntartanak vagy más módon feldolgoznak a mi nevünkben. Az ezen szolgáltatókkal kötött szerződéseink nem engedélyezik, hogy az Ön Személyes adatait a szolgáltatók saját (marketing) céljaikra használják fel. A hatályos törvényi előírásokkal összhangban megtesszük a kereskedelmi szempontból ésszerű lépéseket annak érdekében, hogy ezen harmadik felektől megköveteljük Személyes adatainak megfelelő védelmét, valamint az adatok utasításainknak megfelelő feldolgozását.

 • Partnerek. Esetenként partnereinkkel (például saját márkás termékeink társfinanszírozóival, engedélyezőivel, engedélyeseivel vagy forgalmazóival) közreműködve ajánlhatunk Önnek szolgáltatásokat. Ezért Személyes adatait fel kell fednünk ezen partnereink előtt. A hatályos törvényi előírásoknak megfelelően megtesszük a kereskedelmi szempontból ésszerű lépéseket annak érdekében, hogy ezen harmadik felektől megköveteljük Személyes adatainak megfelelő védelmét, valamint azt, hogy adatait kizárólag az utasításainknak megfelelően, vagy társult adatkezelőként dolgozzák fel. Értesíteni fogjuk Önt az adatok megosztásáról, Önnek pedig jogában áll tiltakozni ez ellen. Ahol ezt a törvények előírják, előzetes beleegyezését fogjuk kérni.
 • Bírósági végzések és egyéb jogi előírások Személyes adatait abban az esetben is felfedjük, ha ezt a törvények, nyomozati események, hatósági előírások, törvényszéki eljárások, bírói végzés vagy a javunkra végzett, vagy a weboldalunk, illetve társult vállalataink jogait vagy biztonságát védő jogi eljárások megkövetelik.
 • Vállalati tranzakció. Emellett fúzió, eladás, vagyonlemondás, átszervezés, vagyonátadás, felvásárlás, csődeljárás vagy hasonló események részeként is felfedhetünk ügyfeleinkkel kapcsolatos információkat, ideértve a Személyes adatokat is.
 • Beleegyezéssel. Az Önnel kapcsolatos adatokat - Személyes adatait is ideértve - átadhatjuk bármely harmadik félnek, amennyiben Ön ebbe beleegyezik vagy erre kér minket.

SÜTIK ÉS MÁS TECHNOLÓGIÁK

Weboldalunkon különböző célokból sütiket és hasonló technológiákat használunk. Az általunk használt sütik részletesebb ismertetését a Sütik használatára vonatkozó irányelvünkben találja.

AMENNYIBEN ÖN NEM TÖLTÖTTE BE A 16. ÉLETÉVÉT

Online szolgáltatásunkat nem kiskorú gyermekek részére szántuk. Amennyiben úgy véli, hogy 13 év alatti gyermekek adatai lettek összegyűjtve, lépjen kapcsolatba velünk, így megtehetjük a szükséges lépéseket az ilyen adatok törlése érdekében.

Amennyiben Ön már betöltötte a 13. életévét, de még nem múlt el 16 éves, akkor arra kérjük, hogy szerezze be szülője vagy törvényes gondviselője beleegyezését, mielőtt Személyes adatokat adna át a részünkre.

SZEMÉLYES ADATAINAK TOVÁBBÍTÁSA KÜLFÖLDI ORSZÁGOKBA

Az esetek többségében Személyes adatait az Európai Unión belül dolgozzák fel. Arra azonban szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy Személyes adatait a lakóhelyéül szolgáló országon kívüli országba továbbíthatjuk, illetve ott dolgozhatják fel. Előfordulhat, hogy ezekben az országokban a Személyes adataira vonatkozó adatvédelmi törvények kevésbé szigorúak. Ezért igyekszünk biztosítani, hogy az ilyen adatküldésekkel kapcsolatban minden megfelelő védelmi intézkedést megtegyenek, és az összes hatályos törvényt és szabályozást betartsák, különösen olyan esetekben, ahol a Személyes adatok az EGK térségen kívüli országokba kerülnek. Ez azt jelenti, hogy a Személyes adatait megkapó felekkel megkötjük a jogilag szükséges szerződéseket, például az Európai Bizottság vagy más felügyeleti hatóságok által jóváhagyott általános szerződési feltételeket, amennyiben ez szükséges.

BIZTONSÁG

Ésszerű lépéseket teszünk annak érdekében, hogy a megfelelő műszaki, fizikai és szervezeti intézkedések alkalmazásával gondoskodjunk Személyes adatainak védelméről. Megakadályozzuk azok jogosulatlan vagy törvényellenes felhasználását, módosítását, az adatokhoz való jogosulatlan hozzáférést vagy az adatok felfedését, véletlen vagy jogtalan megsemmisítését vagy elvesztését. 

Lépéseket teszünk annak érdekében, hogy a Személyes adataihoz való hozzáférési jogot azokra a személyekre korlátozzuk, akiknek a jelen Adatvédelmi nyilatkozatban felsorolt valamely cél érdekében erre szükségük van. Ezenfelül szerződést kötünk az Ön Személyes adatait feldolgozó felekkel, hogy adatai feldolgozását bizalmasan és az adatok sértetlenségét megőrizve végezzék.

ADATMEGŐRZÉS

Személyes adatait csak annyi ideig őrizzük meg, ameddig az adatgyűjtés céljának eléréséig szükséges, ideértve a jogszabályi, számviteli vagy jelentési kötelezettségek teljesítését is.

A szükséges adatmegőrzési időtartam meghatározásához figyelembe vesszük az adatok mennyiségét, jellegét és érzékenységét, a Személyes adatai jogosulatlan felhasználásból vagy felfedéséből adódó sérelem lehetséges kockázatait, a Személyes adat feldolgozásának céljait, valamint azt, hogy ezen célok megvalósíthatók-e más eszközökkel, illetve a vonatkozó törvényi előírásokat.

Például az üzleti kapcsolat megszűnését követően hét évig meg kell őriznünk az ügyfeleinkkel kapcsolatos alapvető információkat (ideértve az elérhetőségi és a pénzügyi adatokat is).

Bizonyos körülmények között kérheti adatainak törlését. Jogainak részletesebb ismertetését alább, az „Az Önt megillető adatvédelmi jogok” részben találja.

Bizonyos körülmények között Személyes adatait névteleníthetjük (így azok a továbbiakban már nem kapcsolhatók Önhöz) kutatási vagy statisztikai célokból, ilyen esetben adatait további értesítés nélkül, korlátlan ideig használhatjuk.

AZ ÖNT MEGILLETŐ ADATVÉDELMI JOGOK

A vonatkozó jogszabályokban foglalt feltételek alapján Önt az alábbi jogok illetik meg Személyes adatai használatával és feldolgozásával kapcsolatban.

Joga van betekinteni Személyes adataiba - Önnek joga van betekintést kérni nálunk őrzött Személyes adataiba, és ellenőrizheti adatai jogszerű feldolgozását.

Joga van helyesbíteni Személyes adatait – Az általunk őrzött Személyes adataival kapcsolatban Önnek joga van kérni a hiányos vagy pontatlan adatok helyesbítését, előfordulhat azonban, hogy ellenőriznünk kell, hogy a megadott új adatok megfelelnek-e a valóságnak.

Joga van Személyes adatai törléséhez – Amennyiben nincs igazolható oka adatai további feldolgozásának, Önnek jogában áll kérni Személyes adatai törlését vagy eltávolítását. Önnek akkor is jogában áll kérni Személyes adatai törlését vagy eltávolítását, ha érvényesíteni tudja a további feldolgozás elleni tiltakozáshoz való jogát (lásd alább). Felhívjuk azonban figyelmét, hogy bizonyos törvényi előírások miatt nem minden esetben tudjuk teljesíteni a törlésre irányuló kérését. Erről, amennyiben ez lehetséges, értesítjük Önt a kérésére adott válaszunkban.

Joga van korlátozni Személyes adatainak felhasználását - Önnek jogában áll korlátozni Személyes adatainak felhasználását, amennyiben (i) Ön vitatja a Személyes adatok pontosságát; (ii) az adatok használata törvénytelen, Ön azonban nem kéri tőlünk az adatok törlését; (iii) Személyes adataira a továbbiakban nincs szükségünk releváns célokra, Ön azonban igényt tart azokra peres igény benyújtása, érvényesítése vagy alátámasztása érdekében; vagy (iv) Ön tiltakozott adatainak feldolgozása ellen, és jelenleg folyamatban van annak igazolása, hogy valóban elengedhetetlen érdekünk fűződik a releváns adatok feldolgozáshoz.

Joga van tiltakozni - Amennyiben jogos gazdasági érdekeinkre hivatkozva használjuk az Ön Személyes adatait, Önnek joga van tiltakozni adatai felhasználása ellen, nekünk pedig be kell fejeznünk az adatok feldolgozását, hacsak nem tudunk bemutatni olyan jogos és érvényes érdekeket, melyek hatályon kívül helyezik az Ön jogait vagy érdekeit, vagy peres igény benyújtása, érvényesítése vagy alátámasztása érdekében kell feldolgozni az adatokat.

Joga van panaszt tenni - Amennyiben úgy véli, hogy Személyes adatainak gyűjtése és feldolgozása megsérti a jelen Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat vagy a vonatkozó jogszabályokat, panaszt nyújthat be az illetékes felülvizsgálati szervhez. Nagyra értékelnénk azonban, ha először közvetlenül hozzánk fordulna a problémák megoldása érdekében.

Amennyiben további adatokra van szüksége jogaival, vagy bármely jogának gyakorlásával kapcsolatban, forduljon hozzánk a weboldalunk kapcsolatfelvételi hivatkozására kattintva.

Előfordulhat, hogy személyazonosságának, valamint Személyes adatainak megtekintésére vonatkozó jogának (vagy egyéb jogai gyakorlásának) igazolásához bizonyos adatokat kérünk Öntől. Ez a biztonsági óvintézkedés gondoskodik arról, hogy Személyes adataihoz ne kapjon hozzáférést olyan személy, aki erre nem jogosult. Felvehetjük Önnel a kapcsolatot abból a célból is, hogy további adatokat kérjünk Öntől kérelme gyorsabb megválaszolása érdekében.

Igyekszünk minden jogos felvetésre egy hónapon belül választ adni. Esetenként előfordulhat, hogy ez egy hónapnál hosszabb időt vesz igénybe, ha a kérése különösen összetett, vagy nagy számú kérés érkezik be hozzánk. Ebben az esetben értesítést küldünk és folyamatosan tájékoztatjuk Önt a fejleményekről.

MÁS WEBOLDALAK

Weboldalunkon időről időre találkozhat harmadik fél weboldalaira, többek között partnerhálózataink és ügyfeleink (például a termékeink értékesítését végző forgalmazók), közösségi médiahálózatok, hirdetők és leányvállalatok weboldalaira mutató hivatkozásokkal. Amennyiben a fenti weboldalakra mutató hivatkozásra kattint, vegye figyelembe, hogy ezek a weboldalak saját adatvédelmi irányelveket használnak, mi pedig semmilyen felelősséget vagy szavatosságot nem vállunk ezen weboldalakért vagy azok tartalmáért. Mielőtt megadná személyes adatait, kérjük, előtte tájékozódjon az adott külső fél adatvédelmi irányelveiről.

AZ IRÁNYELV MÓDOSÍTÁSAI

Az adatvédelmi irányelvet időről időre módosíthatjuk saját belátásunk szerint. Bármely módosítás akkor lép életbe, amint közzétesszük a weboldalon.

KAPCSOLATFELVÉTEL ÉS ÉRDEKLŐDÉS

Ha a jelen adatvédelmi nyilatkozattal vagy Személyes adatai általános kezelésével kapcsolatban bármilyen kérdése van, forduljon hozzánk weboldalunk kapcsolatfelvételi hivatkozására kattintva, és tüntesse fel a kérdése jellegét.