Zöldséges marhapörkölt

Főzési idő
'

Zöldséges marhapörkölt

Főzési idő
'

Hozzávalók

300 g 
friss bélszín (jó minőségű)
2 szál 
friss rozmaring
2 szál 
friss kakukkfű
4 gerezd 
fokhagyma
2 ek 
paradicsompüré
só, bors
1 ek 
olaj
100 ml 
húsalaplé (vagy vörösbor, lásd Tippünket)

Elkészítés

  1. A marhát csíkokra vágjuk, sózzuk és borsozzuk.
  2. Összekeverjük a finomra vágott zöldfűszereket, az aprított fokhagymát és a paradicsompürét 1 evőkanál olajjal, és ebben a keverékben 10 percig állni hagyjuk a marhahúst.

  3. Egy lábosban 2 evőkanál olajat forrósítunk, majd beletesszük a pácolt húst. A marhát magas hőmérsékleten 1-2 perc alatt gyorsan kisütjük, csak amíg szép szine lesz (nem kell teljesen átsütni).

  4. A húst kivesszük a lábosból, és egy tányéron pihentetjük.

  5. Az Iglo zöldségkeveréket a lábosba tesszük, 5 percig sütjük, majd hozzáöntjük a folyadékot (alaplevet), és beletesszük a sült marhát.

  6. Főzzük az egészet körülbelül 1 percig, végül sózzuk-borsozzuk ízlés szerint.

Tálalási javaslat

Ha testesebb ízhatást szeretnénk, húsalaplé helyett használhatunk vörösbort is.