Zöldséges frittata

Előkészítési idő
'
Főzési idő
'
Adagok száma
4
Zöldséges frittata

Előkészítési idő
'
Főzési idő
'
Adagok száma
4

Hozzávalók

2 db 
burgonya
4 db 
tojás
2 ek 
olivaolaj
1 fej 
vöröshagyma
1 csomag 
petrezselyem
1 db 
paradicsom
2 dl 
olaj
1 dl 
olivaolaj

Elkészítés

  1. Forró serpenyőben lepirítjuk a zöldségkeveréket, a kockázott burgonyát, a hagymát és a paradicsomot, majd megsózzuk.
  2. A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját és a lehűlt, lepirított zöldségeket.
  3. Az így elkészült keveréket serpenyőben alacsony lángon megsütjük.
  4. A petrezselymet olajban megsütjük, majd összeturmixoljuk az olívaolajjal, majd az így elkészült öntettel meglocsoljuk az elkészült fritattát.

Tálalási javaslat

Szeletekre vágva tálaljuk.
Díszítéshez karottapürét használhatunk– kész párolt zöldségből turmixgéppel pürét készítünk.