Zöldborsós csirke wokban pirítva (kínai módra)

Előkészítési idő
'
Főzési idő
'
Zöldborsós csirke wokban pirítva (kínai módra)

Előkészítési idő
'
Főzési idő
'

Hozzávalók

2 kávéskanál 
kukoricaliszt
2 evőkanál 
sherry
2 evőkanál 
napraforgómag olaj
1 
piros pritaminpaprika (vagy kápia), megtisztítva és felszeletelve
175 g 
babcsíra
100 g 
Iglo zöldborsó
6 szál 
újhagyma (vastagra vágva)
1 gerezd 
fokhagyma (átnyomva)
60 ml 
csirke alaplé
2 evőkanál 
szójaszósz (enyhe)
450 g 
csirkemell, megtisztítva és vékony szeletekre vágva

Elkészítés

  1. Keverje el a sherry-t a kukoricaliszttel.
  2. Hevítse fel az olajat egy wokban vagy nagyméretű sütő lábosban, amíg nagyon forró nem lesz. Fűszerezze meg a csirkét és folyamatos kevergetés-rázogatás mellett pirítsa az olajon 2 percig.
  3. Szedje ki a húsdarabokat egy szűrőkanállal és tegye őket félre.
  4. Forrósítsa fel ismét a sütő edényt majd tegye bele a káposztát, a pritaminpaprikát, a babcsírát, a borsót, az újhagymát és a fokhagymát. Pirítsa a zöldségeket folyamatos kevergetés-rázogatás mellett 3-4 percig.
  5. Helyezze vissza az edénybe a csirkehúst, majd keverje hozzá a csirke alaplét, a szójaszószt és a sherrys keveréket.
  6. Főzze egy percig, míg a lé enyhén be nem sűrűsödik, de a zöldségek még ropogósak maradnak.
  7. Kóstolja meg és ellenőrizze a fűszerezést, majd tálalja főtt rizzsel.

Tálalási javaslat

Valamennyi ehhez hasonló "kínai módra" pirított étel még finomabbá és vonzóbbá tehető egy kis Iglo zöldborsóval!