Zöldborsóleves sonkával

Előkészítési idő
'
Főzési idő
'

Zöldborsóleves sonkával

Előkészítési idő
'
Főzési idő
'

Hozzávalók

1 szál 
sárgarépa, felszeletelve
1 fej 
vöröshagyma, apróra vágva
1/2 szál 
póréhagyma, apróra vágva
2 
babérlevél
1,5 l 
zöldségalaplé
200 g 
Iglo zöldborsó
200 g 
sonka, főzve és felkockázva
őrölt fekete bors
friss petrezselyem, apróra vágva a tálaláshoz

Elkészítés

  1. A zöldségalaplébe dobja be a babérlevelet, majd főzze meg benne a répát, a hagymát, és a póréhagymát, amíg az összes zöldség puha nem lesz.
  2. Adja hozzá a zöldborsót és újra forralja fel.
  3. Vegye le a levest a tűzről és botmixerrel vagy turmixgéppel keverje simára.
  4. Óvatosan melegítse újra, adja hozzá a sonkát és fűszerezze ízlés szerint.
  5. Petrezselyemmel megszórva tálalja.

Tálalási javaslat

Egy kanál tejföllel és egy kevés pirított kenyérkockával tálalva még szebb és finomabb lesz a leves.