Zöldbableves

Előkészítési idő
'
Főzési idő
'
Adagok száma
4
Zöldbableves

Előkészítési idő
'
Főzési idő
'
Adagok száma
4

Hozzávalók

1 csomag (400g) 
1 fej 
vöröshagyma
2 gerezd 
fokhagyma
2 dl 
tejföl
2 ek 
zsír
0,5 l 
alaplé
1 db 
tojás
1 csomag 
pertezselyem
1 db 
sárgarépa
tejföl
10 g 
zeller
1 dl 
ecet

Elkészítés

  1. Zsiradékon megpároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk párolódni a sárgarépát és a zellert.

  2. Ezt követően hozzáadjuk a zöldbabot és az alaplevet, 10-15 percig főzzük, majd belekeverjük a vágott petrezselymet.
  3. Sózzuk, majd ecettel savanyítjuk.
  4. Mikor elkészült, kikeverjük a tojás sárgáját tejföllel, hozzákeverünk egy keveset a forró levesből, majd visszaöntjük a keveréket, tovább viszont már nem főzzük.

Tálalási javaslat

A levest tejföllel díszíthetjük.