Tepsis halrudacskák

Előkészítési idő
'
Főzési idő
'
Adagok száma
4

Tepsis halrudacskák

Előkészítési idő
'
Főzési idő
'
Adagok száma
4

Hozzávalók

12 db 
Iglo halrudacska
400 g 
(1 konzerv) paradicsomos bab
500 g 
krumpli
50 g 
reszelt sajt

Elkészítés

  1. Melegítse elő a sütőt (hagyományos: 200°C, légkeveréses: 180°C, gáz: 6-os fokozat).
  2. Mossa meg, hámozza meg és kockázza fel a krumplit, majd főzze addig, míg meg nem puhult.
  3. Burgonyatörő segítségével törje össze a krumplit, míg krémes állagú nem lesz. Ízlés szerint adhat hozzá egy kis tejet és vajat is.
  4. Amíg a krumpli fő, készítse el a halrudacskákat a csomagoláson található tájékoztató szerint.
  5. Amikor a halrudacskák elkészültek, helyezze őket egymás mellé egy közepes méretű hőálló edénybe, majd fedje be az egészet a paradicsomos babbal.
  6. Egy kanállal tegye a krumplipürét a bab tetejére, majd egy villával simítsa el egyenletesen.
  7. Szórja meg reszelt sajttal.
  8. Helyezze a sütőbe 15-20 percre vagy amíg a sajt aranybarna nem lesz.

Tálalási javaslat

Tálalja friss zöldborsóval, mézédes kukoricával vagy párolt vegyes zöldséggel.