Tafelspitz (főtt marhafartő) rösztiburgonyával és parajkrémmel

Főzési idő
'
Tafelspitz (főtt marhafartő) rösztiburgonyával és parajkrémmel

Főzési idő
'

Hozzávalók

1 kg 
marhahús (Tafelspitz)
5 és fél liter 
erőleves
1 teáskanál 
1 
babérlevél
5 szem 
bors
1/4 
zellergumó
2 db 
répa
1 db 
újhagyma
1 csomag 
petrezselyem
600 g 
burgonya
2 evőkanál 
olaj
2 evőkanál 
zsemlemorzsa
Csipet 
só és bors
1 csomag 
parajkrém, 450 g

Elkészítés

  1. A marhahúst hidegen mossa meg. Az erőlevest a sóval, babérlevéllel és borssal forralja fel, adja hozzá a húst és főzze össze. A főzés első percében hab képződik majd a leves tetején. Fedje le és 2 órán keresztül, mérsékelt tűzön főzze.
  2. A répát, zellert és petrezselymet hámozza meg és vágja fel viszonylag vastag szeletekre. A hagymát hosszában szeletelje fel, mossa meg és aprítsa fel. Másfél óra főzési idő után adja hozzá a zöldségeket a húshoz és főzze hozzá őket.
  3. A burgonyát főzze körülbelül 20 percig forrásban lévő, sós vízben. Ezután hagyja kicsit kihűlni, de még melegen hámozza meg és vágja fel. A vajat és az olajat forrósítsa fel egy serpenyőben, majd a burgonyaszeleteket süsse aranybarnára. Keverje össze a sót, borsot és zsemlemorzsát. A burgonyát pirítsa 2-3 percig, folyamatosan forgatva.
  4. A húst a 2 óra főzési idő leteltével vegye ki a léből és vágja körülbelül 1 cm-es szeletekre. A zöldségeket helyezze a hússzeletekre és öntse le az alaplével.
  5. A parajkrémet a csomagoláson található tájékoztató szerint készítse el, majd tálalja forrón a hússal és a rösztivel együtt.