Spenótos felfújt

Előkészítési idő
'
Főzési idő
'
Adagok száma
4
Spenótos felfújt

Előkészítési idő
'
Főzési idő
'
Adagok száma
4

Hozzávalók

125 g 
vaj
2 ek 
liszt
2 dl 
tej
3 db 
tojás
3 ek 
parmezán
bors
szerecsendió

Elkészítés

  1. A felfújt formákat kivajazzuk, majd megszórjuk parmezánnal.

  2. A parajpürét kiolvasztás után teljesen lecsepegtetjük.

  3. A felolvasztott vajba belekeverjük a lisztet, majd hozzáadjuk a tejet és kis lángon besűrítjük.

  4. Szobahőmérsékletűre hűtjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és a felvert tojásfehérjét.
  5. A krémet összekeverjük a lecsepegtetett parajpürével, majd a formákba öntjük.

  6. 210 fokon 27 percig sütjük.

Tálalási javaslat

Sütés után azonnal tálaljuk, parajlevéllel díszítjük.