Sajtos halrudacskák póréhagymás pitével

Előkészítési idő
'
Főzési idő
'
Adagok száma
2
Sajtos halrudacskák póréhagymás pitével

Előkészítési idő
'
Főzési idő
'
Adagok száma
2

Hozzávalók

6 db 
Iglo halrudacska
15 ml 
növényi olaj
2 szál 
póréhagyma
8 
bébirépa
1 
cukkini
2 
nagyszemű krumpli
75 g 
cheddar sajt

Elkészítés

  1. Süsse a halrudacskákat 12-15 perc alatt halvány aranybarnára.
  2. Kenjen ki zsírral egy nagyjából 20 cm széles és 30 cm hosszú hőálló edényt.
  3. Forrósítsa fel az olajat egy vastagabb aljú lábosban. Adja hozzá a a póréhagymát és a hagymát, majd süsse 5 percig, amíg meg nem puhul. Tegye a cukkinit és krumplit is az edénybe, és süsse további 3-5 percig, hogy a krumpli átsüljön, de még nem barnuljon meg.
  4. Fűszerezze meg alaposan a zöldségeket. Vágja félbe a halrudacskákat és óvatosan keverje a többi összetevőhöz, majd az egészet öntse egy hőálló tálba.
  5. Szórja meg a tetejét reszelt sajttal és előmelegített sütőben (hagyományos: 190ºC, légkeveréses: 170ºC, gáz: 5-ös fokozat) vagy grillsütőben süsse 5-10 percig, míg a teteje aranybarna nem lesz.

Tálalási javaslat

Iglo Field friss zöldborsóból vagy párolt zöldségből készített körettel teljes főételként tálalható.