Penne zöldborsóval és pancettával

Előkészítési idő
'
Főzési idő
'

Penne zöldborsóval és pancettával


Előkészítési idő
'
Főzési idő
'

Hozzávalók

450 g 
penne tészta
350 g 
lglo fagyasztott zöldborsó
1 evőkanál 
olívaolaj
15 g 
vaj
2 evőkanál 
felaprított mentalevél
50 g 
reszelt parmezán sajt
250 g 
pancetta (szalonna)
bors
egy kevés 
parmezán forgács a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Főzze meg a tésztát egy fazék vízben a csomagolásán található útmutató szerint (a víz újraforrásától számítva 10-12 percig). Ha elkészült, szűrje le, majd alaposan csöpögtesse le.
  2. A zöldborsót két perc főzést követően szűrje le, majd alaposan csöpögtesse le, és tegye egy olyan edénybe, amely segít megőrizni a hőmérsékletét.
  3. Ezalatt egy serpenyőben hevítse fel az olajat és a vajat, majd pirítsa aranybarnára a vékonyra szeletelt pancetta szalonnát. Ha kész, szedje ki egy konyhai törlőpapírra, hogy felitassa a felesleges zsiradékot, majd aprítsa fel a szeleteket nem túl apró darabokra.
  4. Egy nagyobb edényben keverje össze valamennyi összetevőt és ízlés szerint fűszerezze.
  5. Díszítse parmezán forgácsokkal és tűzforrón tálalja.

Tálalási javaslat

Ha egy kis változatosságra vágyik, penne helyett másfajta tésztával, például spagettivel vagy tagliatellével is kipróbálhatja!