Minestrone leves

Főzési idő
'
Minestrone leves

Főzési idő
'

Hozzávalók

1 fej 
vöröshagyma
2 gerezd 
fokhagyma
50 g 
bacon szalonna
3 g 
szárított bazsalikom
2 db 
paradicsom
1 ek 
paradicsompüré
4 db 
babérlevél
só, bors
2 ek 
olaj
1,1 l 
víz
Egy kevés reszelt parmezán

Elkészítés

  1. Egy leveses fazékban két evőkanál olajat hevítünk, és körülbelül 5 percig pirítjuk benne a csíkokra vágott bacont.

  2. A szeletekre vágott vöröshagymát, a finomra vágott fokhagymát, a szárított bazsalikomot és a paradicsompürét a baconhoz adjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd az egészet 3 percig kevergetve pirítjuk.

  3. Ezután hozzáadjuk a babérlevelet és a kockára vágott paradicsomot, az egészet megkeverjük, és 3 dl vizet adunk hozzá.

  4. A leves alapját 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk az Iglo zöldségkeveréket, és 10 percig főzzük.

  5. Hozzáadunk 8 dl vizet, egy csipetnyi sót, és újra felforraljuk az egészet, és 2-3 percig főzzük, hogy minden zöldség megpuhuljon, majd levesszük a tűzről.

  6. Reszelt parmezán sajttal megszórva tálaljuk.

Tálalási javaslat

Egy kanál tejföllel és egy kevés pirított kenyérkockával tálalva még szebb és finomabb lesz a leves.