Körtés-vízitormás zöldborsó-krémleves

Előkészítési idő
'
Főzési idő
'
Körtés-vízitormás zöldborsó-krémleves

Előkészítési idő
'
Főzési idő
'

Hozzávalók

2 közepes fej 
hagyma, apróra vágva
35 g 
vaj
500 g 
Iglo fagyasztott zöldborsó
3 db 
körte, meghámozva, tisztítva és felkockázva
1 l 
zöldségalaplé
1 csomag 
(80 g) friss vízitorma

Elkészítés

  1. A hagymát egy csipet sóval alacsony hőfokon párolja meg a vajon.
  2. Amikor megpuhult, adja hozzá a zöldborsót és a körtét.
  3. Süsse nagy lángon 2-3 percig, gyakran keverve.
  4. Adja hozzá a zöldségalaplét és főzze kis lángon 5 percig.
  5. Egy botmixerrel vagy konyhai turmixgéppel keverje krémesre, majd hűtse le.
  6. Ha kihűlt, adja hozzá a vízitormát és krémesítse újra, végül szűrje át, hogy valóban tökéletes állagú legyen.

Tálalási javaslat

Tálalja ropogós héjú zsömlével.