Hideg spenótkrémleves garnélával

Előkészítési idő
'
Főzési idő
'
Adagok száma
4

Hideg spenótkrémleves garnélával

Előkészítési idő
'
Főzési idő
'
Adagok száma
4

Hozzávalók

3-3 ek 
olaj
1 fej 
újhagyma
3 gerezd 
fokhagyma
2 dl 
tejszín
12 db 
garnéla
olajbogyó
őrölt bors
parajlevél
3 dl 
zöldség alaplé

Elkészítés

  1. Forró olajban lepirítjuk az újhagymát, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát és a parajpürét. 
  2. Felöntjük alaplével, sózzuk, borsozzuk.

  3. Felforraljuk, majd botmixerrel homogén állagúra pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt és ismét felforraljuk. Ezt követően a levest lehűtjük.
  4. Serpenyőben az olajat felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a garnélát és oldalanként fél-fél percig sütjük.
  5. Az olivát apróra vágjuk, és forró olajban fél perc alatt chips állagúra sütjük.

  6. Enyhén sózzuk.

Tálalási javaslat

A rákokat egymásra halmozzuk a tányérban, majd hozzáöntjük a hideg levest, megszórjuk az olivachips-szel, majd tejföllel és parajlevéllel díszítjük.