Héjában sült, töltött burgonya halrudacskával

Előkészítési idő
'
Főzési idő
'
Héjában sült, töltött burgonya halrudacskával

Előkészítési idő
'
Főzési idő
'

Hozzávalók

50 g 
zöldborsó
10 g 
kapribogyó
10 db 
Halrudacska
4 
nagyobb krumpli
Citromlé
75 ml 
tartármártás

Elkészítés

  1. Melegítse elő a sütőt (hagyományos: 220°C, légkeveréses: 200°C, gáz: 7-es fokozat). Dörzsölje be a krumplik teljes felületét egy kis olajjal, majd helyezze őket a sütő legfelső szintjén lévő tálcára. 20 percet követően csökkentse a hőfokot (hagyományos: 190°C, légkeveréses: 170°C, gáz: 5-ös fokozat), és így süsse még további 45-60 percig, míg a héja ropogós, a belseje pedig puha nem lesz.
  2. Amíg a tartármártást elkészíti, és mielőtt még a krumplik megsülnének, a csomagoláson olvasható útmutatásnak megfelelően süsse meg a halrudacskákat, míg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.
  3. Főzze meg a borsót a csomagoláson található útmutató szerint.
  4. Kaparja ki óvatosan a burgonyák belsejét, egészen a héjukig, és helyezze őket egy tálba. Ügyeljen rá, hogy a krumplik héja megőrizze az alakját.
  5. Szeleteljen fel két halrudacskát és keverje őket össze a kikapart burgonyával, kapribogyóval és borsóval. Egy kanállal óvatosan töltse vissza a keveréket az üres héjakba.
  6. A maradék halrudacskákat vágja nagyobb darabokra és helyezze őket az elkészült töltött burgonyák tetejére, végül öntse rá a tartár mártást és egy pár csepp citromot.
  7. Tálalja forrón, jó étvágyat!