Halrudacskás pizza

Előkészítési idő
'
Főzési idő
'
Adagok száma
6

Halrudacskás pizza

Előkészítési idő
'
Főzési idő
'
Adagok száma
6

Hozzávalók

1 evőkanál 
sütőpor
8 db 
halrudacska
100 g 
kockázott vaj
200 g 
cheddar
300 g 
tej
300 g 
paradicsomos pizzaszósz
2 evőkanál 
olivaolaj
500 g 
liszt

Elkészítés

  1. Melegítse elő a sütőt (hagyományos: 200°C, légkeveréses: 180°C, gáz: 6-os fokozat). Keverje el a lisztet a sütőporral és fél kávéskanál sóval egy nagyobb keverőtálban, majd adja hozzá a vajat. Öntse hozzá a tejet és keverje addig, amíg könnyű, enyhén tapadós tésztát nem kap. Kenjen ki egy 25x36 cm-es sütőtálcát egy kis olívaolajjal és öntse bele a tésztát, ügyelve rá, hogy a sarkokat is megtöltse.
  2. Készítse el a halrudacskákat a csomagoláson található tájékoztató szerint.
  3. Rendezze el a megsült halrudacskákat a tészta tetején. Szórjon rá sajtot és néhány csepp olajat, fűszerezze sóval és borssal, majd süsse 25 percig, amíg a teteje szépen meg nem barnul. Ha kihűlt, felszeletelve akár egy hónapra is eltehető a mélyhűtőben. A fagyasztott szeleteket melegítéskor előbb hagyja felolvadni, majd alufóliába csavarva pár percig süsse alacsony hőfokon.