Gyors gazdag húsleves

Főzési idő
'
Gyors gazdag húsleves

Főzési idő
'

Hozzávalók

300 g 
csirkemell egészben
1 csokor 
friss petrezselyem
1 tk 
sűrített paradicsom
1 fej 
vöröshagyma, héjastul
2 gerezd 
fokhagyma, héjastul
4 db 
babérlevél
1 tk 
egész borsszem
Egy nagy csipetnyi só
1,5 l 
hideg víz
Ízlés szerint só és bors
A tálaláshoz: 5 dkg levesbe való tészta

Elkészítés

  1. Egy leveses fazékba öntjük a hideg vizet, beletesszük a félbevágott vöröshagymát, fokhagymagerezdeket, a babérlevelet, az egész borsszemeket,elkeverjük benne a sűrített paradicsomot, majd hozzáadjuk a sót, és végül a csirkemellet.

  2. Közepes lángon forralni kezdjük, majd gyöngyözéstől számítva (nem szabad, hogy túlságosan felforrjon) kb. 15 percig főzzük.

  3. Ezután hozzáadjuk a fagyasztott zöldségkeveréket (nem kell kiolvasztani), és további 10 – 15 percig főzzük, míg a zöldség és a csirkehús is megpuhul. Ha szükséges, még sózhatjuk, borsozhatjuk.

  4. Közben egy kis lábosban tetszőleges formájú levestésztát főzünk betétnek.

  5. Tálaláshoz a megfőtt zöldségkeveréket és a tésztát egy öblös tányérba halmozzuk, adunk hozzá a felszeletelt főtt csirkemellből, majd az átszűrt húslevest a tányérba kanalazzuk, végül az egészet megszórjuk frissen vágott petrezselyemzölddel.