Finomfőzelék újragondolva

Előkészítési idő
'
Főzési idő
'
Adagok száma
4

Finomfőzelék újragondolva

Előkészítési idő
'
Főzési idő
'
Adagok száma
4

Hozzávalók

1 fej 
újhagyma
5 dl 
tejszín
1 gerezd 
fokhagyma
1 csomag 
petrezselyem
100 g 
vaj
borsócsíra

Elkészítés

  1. Olvasszuk fel a zöldségkeveréket, a felét vajjal pürésítsük homogénre.
  2. A tejszínbe főzzük bele az újhagymát, redukáljuk, majd szűrjük le.
  3. A maradék zöldséget pirítsuk át kevés vajjal.

Tálalási javaslat

Melegítsük fel a pürét, tegyünk belőle a tányér aljára, adjunk hozzá a pirított zöldségből, majd öntsük rá a redukált tejszínt és szórjuk meg vágott petrezselyemmel.
Díszítéshez karottapürét használhatunk– kész párolt zöldségből turmixgéppel pürét készítünk.