Borsós-currys rizottó

Adagok száma
2
Borsós-currys rizottó

Adagok száma
2

Hozzávalók

4 
csirkemellfilé
1 
vöröshagyma
2 
evőkanál curry
100 g 
rizottó rizs
1/4 l 
zöldségalaplé
1 csomag 
zöldorsó, 330 g
1 
narancs
2 
evőkanál vaj
Só, bors, petrezselyem

Elkészítés

  1. A csirkemelleket sózza, borsozza és egy serpenyőben olivaolajon süsse ropogósra 6 perc alatt, majd tartsa melegen. Eközben a hagymát hámozza meg és vágja csíkokra. Az olivaolajat forrósítsa fel egy edényben és a hagymát süsse meg benne. Vegy le az edényt a tűzhelyről, adja hozzá a curryt és keverje össze.
  2. Adja hozzá a rizst, tegye vissza a tűzhelyre, öntse fel egy kevés zöldségalaplével. Állandó keverés mellett folyamatosan locsolja zöldségalaplével.
  3. 10 perc után a fagyasztott zöldborsót és a felszeletelt narancsot keverje hozzá, és hagyja állni kb. 6 percig. Amint a rizs megpuhult, vegye le a tűzhelyről, keverje hozzá a vajat és ízlés szerint sózza meg.
  4. A csirkemellet a rizottóval és némi petrezselyemmel tálalja.