Halgratin csiperkegombával

Halgratin csiperkegombával
Csiperkegombás halgratin: puha, zamatos, csont nélküli halfilé, valamint csiperkegomba és szárított zöldfűszerek ízletes kombinációja, ropogósra sütve.

Elkészítés

Melegítse elő a sütőt és a sütőedényt: Sütő felső - és alsó sütés esetén 250°, légkeverésnél: 200°, gázsütő fokozat: 6. Távolítsa el a fóliát és tegye felengedtetés nélkül az alutálcával együtt a középső rácsálláson lévő sütőfelületre a halat. Süsse kb. 35 percen keresztül, az elkészítési idő sütőrostély alkalmazásával 5-10 perccel hosszabb. A hal akkor van kész, ha ropogós aranybarnára átsült. Nyissa ki a sütő ajtaját és kb. 30 másodpercig hagyja párolódni a halat.Tárolási tájékoztató

Otthoni tárolás:
*-rekesz vagy jégkockatartó -rekesz (-6°C-on): 2nap;
**-rekesz (-12°C-on: 2 hét;
Fagyasztószekrényben vagy ***-os rekeszben (-18°C-on): Minőségét megőrzi a jelzett hónap végéig (hó/év): (lásd: a doboz oldalán)
Mélyhűtve tárolandó! Felengedés után ne fagyassza újra!Biztonsági útmutató

A hal legyen jól átsütve!


Összetevők

Alaszkai tőkehal (Theragra chalcogramma) 52%, csiperkegomba (13%), panírliszt (búzaliszt, víz, élesztő, étkezési só), Repceolaj, pálmaolaj, víz, cukor, mustár (víz, mustármag, ételecet, étkezési só, fűszerek), pirított vöröshagyma, (palmaolaj, búzaliszt, vöröshagyma, víz, étkezési só), zöldfűszer (0,9%), fokhagyma, étkezési só, szárított glükóz szirup, fűszerek.

További információk allergiás személyek részére

Az allergén összetevőket vastag betűvel jelöltük.


Átlagos tápérték termékben (számított érték) fenőtteknek

100 g-ra vetítve
Energiatartalom (kcal)
219 kcal
Energiatartalom (kJ)
909 kJ
Fehérje
10,8 g
Élelmi rost
0,9 g
0,95 g
Szénhidrát
8,5 g
ebből cukrok
1,9 g
Zsír
15,5 g
ebből telített zsírsavak
3,6 g

További információ

A fenti, nyers élelmiszerekre vonatkozó értékek az elkészítés során változhatnak.