Keresés a termékek, receptek és egyéb tartalmak között
 Keresés ebben Keresés ebben

Halrudak ropogós tészbabundában

Iglo Kapitány halrudacskái ropogós tésztabundában. 100%-ban a Tengergazdálkodási Tanács (MSC) által hitelesített, tápláló alaszkai tőkehal, mely természetes forrása a szelénnek, egyedülállóan ropogós tésztabundában.
{6707AD03-A1EA-4BB9-8108-C7C0EA1812B2}

Termékleírás

Általános információk

Elkészítés

Melegítse elő a sütőt a sütőtepsivel együtt 220°C-ra. A még fagyott halrudacskákat helyezze óvatosan sütőpapírral bélelt tepsibe. Felső és alsó sütés esetén: a felső rácson kb. 15-19 percen keresztül süsse. A sütési idő felénél forgassa meg. Légkeveréses sütő: a középső rácson kb. 13-15 percen keresztül süsse. A sütési idő felénél forgassa meg.

Tárolási tájékoztató

Otthoni tárolás:
*-rekesz vagy jégkockatartó-rekesz (-6°C-on): 2 nap;
**-rekesz (-12°C-on): 2 hét;
Fagyasztószekrényben vagy ***-os rekeszben (-18°C-on) minőségét megőrzi a jelzett hónap végéig (hó/év): (lásd: a doboz oldalán)
Mélyhűtve tárolandó. Felengedés után ne fagyassza újra!

Biztonsági útmutató

A halat mindig alaposan átsütve fogyassza!
Összetevők

Összetevők

Alaszkai tőkehal (Theragra chalcogramma) 49%, repceolaj, búzaliszt, zsemlemorzsa (búzaliszt, víz, étkezési só, élesztő), víz, burgonyakeményítő, kukoricadara, étkezési só, térfogatnövelő szerek (difoszfátok és nátrium-karbonátok, búzakeményítő), pálmaolaj, fűszerek, sovány tejpor, élesztőkivonat, aroma (mustárral).

További információk allergiás személyek részére

Az allergén összetevőket vastag betűvel jelöltük.

Egyéb

Tápérték információ

Átlagos tápérték termékben (számított érték) fenőtteknek

adagonként (150 g) 100 g-ra vetítve
Energiatartalom (kcal)  250 kcal -
Energiatartalom (kJ)  1046kJ -
Fehérje  10,9 g -
Élelmi rost  0,8 g -
Só  1,30 g -
Szénhidrát  20,2 g -
ebből cukrok  0,8 g -
Zsír  13,8 g -
ebből telített zsírsavak  1,2 g -

További információ

Az értékek a természetes anyagokból készült termékeknél szokásos ingadozást mutathatják. 
A táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek heti kétszeri tengeri hal fogyasztást javasolnak. Egy adag 4 db halrudacskából áll (=112g). A halrudacskák elősegítik a változatos, és kiegyensúlyozott étrend kialakítását, amely éppen olyan fontos, mint az egészséges életmód.