Keresés a termékek, receptek és egyéb tartalmak között
 Keresés ebben Keresés ebben

Zöldséges marhapörkölt

Főzési idő
'
Oldal megosztása:
[ShareButtons.ShareTextForRecipes]

Hozzávalók

  • 400 g Zöldségkeverék raguhoz
  • 300 g friss bélszín (jó minőségű)
  • 2 szál friss rozmaring
  • 2 szál friss kakukkfű
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek paradicsompüré
  • só, bors
  • 1 ek olaj
  • 100 ml húsalaplé (vagy vörösbor, lásd Tippünket)

Tálalási javaslat

  • Ha testesebb ízhatást szeretnénk, húsalaplé helyett használhatunk vörösbort is.

Elkészítés

  1. A marhát csíkokra vágjuk, sózzuk és borsozzuk.
  2. Összekeverjük a finomra vágott zöldfűszereket, az aprított fokhagymát és a paradicsompürét 1 evőkanál olajjal, és ebben a keverékben 10 percig állni hagyjuk a marhahúst.

  3. Egy lábosban 2 evőkanál olajat forrósítunk, majd beletesszük a pácolt húst. A marhát magas hőmérsékleten 1-2 perc alatt gyorsan kisütjük, csak amíg szép szine lesz (nem kell teljesen átsütni).

  4. A húst kivesszük a lábosból, és egy tányéron pihentetjük.

  5. Az Iglo zöldségkeveréket a lábosba tesszük, 5 percig sütjük, majd hozzáöntjük a folyadékot (alaplevet), és beletesszük a sült marhát.

  6. Főzzük az egészet körülbelül 1 percig, végül sózzuk-borsozzuk ízlés szerint.

Felhasznált termékek

Zöldségkeverék raguhoz

több
[Recipes.Disclaimer]