Keresés a termékek, receptek és egyéb tartalmak között
 Keresés ebben Keresés ebben

Zöldborsós csirke wokban pirítva (kínai módra)

Előkészítési idő
'
Főzési idő
'
Oldal megosztása:
[ShareButtons.ShareTextForRecipes]

Hozzávalók

  • 2 kávéskanál kukoricaliszt
  • 2 evőkanál sherry
  • 2 evőkanál napraforgómag olaj
  • 1 piros pritaminpaprika (vagy kápia), megtisztítva és felszeletelve
  • 175 g babcsíra
  • 100 g Zsenge tavaszi zöldborsó
  • 6 szál újhagyma (vastagra vágva)
  • 1 gerezd fokhagyma (átnyomva)
  • 60 ml csirke alaplé
  • 2 evőkanál szójaszósz (enyhe)
  • 450 g csirkemell, megtisztítva és vékony szeletekre vágva

Tálalási javaslat

  • Valamennyi ehhez hasonló "kínai módra" pirított étel még finomabbá és vonzóbbá tehető egy kis Iglo zöldborsóval!

Elkészítés

  1. Keverje el a sherry-t a kukoricaliszttel.
  2. Hevítse fel az olajat egy wokban vagy nagyméretű sütő lábosban, amíg nagyon forró nem lesz. Fűszerezze meg a csirkét és folyamatos kevergetés-rázogatás mellett pirítsa az olajon 2 percig.
  3. Szedje ki a húsdarabokat egy szűrőkanállal és tegye őket félre.
  4. Forrósítsa fel ismét a sütő edényt majd tegye bele a káposztát, a pritaminpaprikát, a babcsírát, a borsót, az újhagymát és a fokhagymát. Pirítsa a zöldségeket folyamatos kevergetés-rázogatás mellett 3-4 percig.
  5. Helyezze vissza az edénybe a csirkehúst, majd keverje hozzá a csirke alaplét, a szójaszószt és a sherrys keveréket.
  6. Főzze egy percig, míg a lé enyhén be nem sűrűsödik, de a zöldségek még ropogósak maradnak.
  7. Kóstolja meg és ellenőrizze a fűszerezést, majd tálalja főtt rizzsel.

Felhasznált termékek

Zsenge tavaszi zöldborsó

több
[Recipes.Disclaimer]