Keresés a termékek, receptek és egyéb tartalmak között
 Keresés ebben Keresés ebben

Zöldborsóleves sonkával

Előkészítési idő
'
Főzési idő
'
Oldal megosztása:
[ShareButtons.ShareTextForRecipes]

Hozzávalók

  • 1 szál sárgarépa, felszeletelve
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1/2 szál póréhagyma, apróra vágva
  • 2 babérlevél
  • 1,5 l zöldségalaplé
  • 200 g Zsenge tavaszi zöldborsó
  • 200 g sonka, főzve és felkockázva
  • őrölt fekete bors
  • friss petrezselyem, apróra vágva a tálaláshoz

Tálalási javaslat

  • Egy kanál tejföllel és egy kevés pirított kenyérkockával tálalva még szebb és finomabb lesz a leves.

Elkészítés

  1. A zöldségalaplébe dobja be a babérlevelet, majd főzze meg benne a répát, a hagymát, és a póréhagymát, amíg az összes zöldség puha nem lesz.
  2. Adja hozzá a zöldborsót és újra forralja fel.
  3. Vegye le a levest a tűzről és botmixerrel vagy turmixgéppel keverje simára.
  4. Óvatosan melegítse újra, adja hozzá a sonkát és fűszerezze ízlés szerint.
  5. Petrezselyemmel megszórva tálalja.

Felhasznált termékek

Zsenge tavaszi zöldborsó

több
[Recipes.Disclaimer]