Keresés a termékek, receptek és egyéb tartalmak között
 Keresés ebben Keresés ebben

Zöldbableves

Előkészítési idő
'
Főzési idő
'
Adagok száma
4
Oldal megosztása:
[ShareButtons.ShareTextForRecipes]

Hozzávalók

  • 1 csomag (400g) Zsenge vajbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek zsír
  • 0,5 l alaplé
  • 1 db tojás
  • 1 csomag pertezselyem
  • 1 db sárgarépa
  • 1 dl ecet
  • 10 g zeller
  • tejföl

Tálalási javaslat

  • A levest tejföllel díszíthetjük.

Elkészítés

  1. Zsiradékon megpároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk párolódni a sárgarépát és a zellert.

  2. Ezt követően hozzáadjuk a zöldbabot és az alaplevet, 10-15 percig főzzük, majd belekeverjük a vágott petrezselymet.
  3. Sózzuk, majd ecettel savanyítjuk.
  4. Mikor elkészült, kikeverjük a tojás sárgáját tejföllel, hozzákeverünk egy keveset a forró levesből, majd visszaöntjük a keveréket, tovább viszont már nem főzzük.

Felhasznált termékek

Zsenge vajbab

több
[Recipes.Disclaimer]