Keresés a termékek, receptek és egyéb tartalmak között
 Keresés ebben Keresés ebben
Iglo Rezept

Tafelspitz (főtt marhafartő) rösztiburgonyával és parajkrémmel

Főzési idő
'
Oldal megosztása:
[ShareButtons.ShareTextForRecipes]

Hozzávalók

  • 1 kg marhahús (Tafelspitz)
  • 5 és fél liter erőleves
  • 1 teáskanál
  • 1 babérlevél
  • 5 szem bors
  • 1/4 zellergumó
  • 2 db répa
  • 1 db újhagyma
  • 1 csomag petrezselyem
  • 600 g burgonya
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • Csipet só és bors
  • 1 csomag Krémes parajpüré

Elkészítés

  1. A marhahúst hidegen mossa meg. Az erőlevest a sóval, babérlevéllel és borssal forralja fel, adja hozzá a húst és főzze össze. A főzés első percében hab képződik majd a leves tetején. Fedje le és 2 órán keresztül, mérsékelt tűzön főzze.
  2. A répát, zellert és petrezselymet hámozza meg és vágja fel viszonylag vastag szeletekre. A hagymát hosszában szeletelje fel, mossa meg és aprítsa fel. Másfél óra főzési idő után adja hozzá a zöldségeket a húshoz és főzze hozzá őket.
  3. A burgonyát főzze körülbelül 20 percig forrásban lévő, sós vízben. Ezután hagyja kicsit kihűlni, de még melegen hámozza meg és vágja fel. A vajat és az olajat forrósítsa fel egy serpenyőben, majd a burgonyaszeleteket süsse aranybarnára. Keverje össze a sót, borsot és zsemlemorzsát. A burgonyát pirítsa 2-3 percig, folyamatosan forgatva.
  4. A húst a 2 óra főzési idő leteltével vegye ki a léből és vágja körülbelül 1 cm-es szeletekre. A zöldségeket helyezze a hússzeletekre és öntse le az alaplével.
  5. A parajkrémet a csomagoláson található tájékoztató szerint készítse el, majd tálalja forrón a hússal és a rösztivel együtt.

Felhasznált termékek

Krémes parajpüré

több
[Recipes.Disclaimer]