Keresés a termékek, receptek és egyéb tartalmak között
 Keresés ebben Keresés ebben

Penne zöldborsóval és pancettával

Előkészítési idő
'
Főzési idő
'
Oldal megosztása:
[ShareButtons.ShareTextForRecipes]

Hozzávalók

  • 450 g penne tészta
  • 350 g Zsenge tavaszi zöldborsó
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 15 g vaj
  • 2 evőkanál felaprított mentalevél
  • 50 g reszelt parmezán sajt
  • bors
  • 250 g pancetta (szalonna)
  • egy kevés parmezán forgács a tálaláshoz

Tálalási javaslat

  • Ha egy kis változatosságra vágyik, penne helyett másfajta tésztával, például spagettivel vagy tagliatellével is kipróbálhatja!

Elkészítés

  1. Főzze meg a tésztát egy fazék vízben a csomagolásán található útmutató szerint (a víz újraforrásától számítva 10-12 percig). Ha elkészült, szűrje le, majd alaposan csöpögtesse le.
  2. A zöldborsót két perc főzést követően szűrje le, majd alaposan csöpögtesse le, és tegye egy olyan edénybe, amely segít megőrizni a hőmérsékletét.
  3. Ezalatt egy serpenyőben hevítse fel az olajat és a vajat, majd pirítsa aranybarnára a vékonyra szeletelt pancetta szalonnát. Ha kész, szedje ki egy konyhai törlőpapírra, hogy felitassa a felesleges zsiradékot, majd aprítsa fel a szeleteket nem túl apró darabokra.
  4. Egy nagyobb edényben keverje össze valamennyi összetevőt és ízlés szerint fűszerezze.
  5. Díszítse parmezán forgácsokkal és tűzforrón tálalja.

Felhasznált termékek

Zsenge tavaszi zöldborsó

több
[Recipes.Disclaimer]