Keresés a termékek, receptek és egyéb tartalmak között
 Keresés ebben Keresés ebben

Minestrone leves

Főzési idő
'
Oldal megosztása:
[ShareButtons.ShareTextForRecipes]

Hozzávalók

  • 500 g Minestrone zöldségkeverék
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 g bacon szalonna
  • 3 g szárított bazsalikom
  • 2 db paradicsom
  • 1 ek paradicsompüré
  • 4 db babérlevél
  • só, bors
  • 2 ek olaj
  • 1,1 l víz
  • Egy kevés reszelt parmezán

Tálalási javaslat

  • Egy kanál tejföllel és egy kevés pirított kenyérkockával tálalva még szebb és finomabb lesz a leves.

Elkészítés

  1. Egy leveses fazékban két evőkanál olajat hevítünk, és körülbelül 5 percig pirítjuk benne a csíkokra vágott bacont.

  2. A szeletekre vágott vöröshagymát, a finomra vágott fokhagymát, a szárított bazsalikomot és a paradicsompürét a baconhoz adjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd az egészet 3 percig kevergetve pirítjuk.

  3. Ezután hozzáadjuk a babérlevelet és a kockára vágott paradicsomot, az egészet megkeverjük, és 3 dl vizet adunk hozzá.

  4. A leves alapját 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk az Iglo zöldségkeveréket, és 10 percig főzzük.

  5. Hozzáadunk 8 dl vizet, egy csipetnyi sót, és újra felforraljuk az egészet, és 2-3 percig főzzük, hogy minden zöldség megpuhuljon, majd levesszük a tűzről.

  6. Reszelt parmezán sajttal megszórva tálaljuk.

Felhasznált termékek

Minestrone zöldségkeverék

több
[Recipes.Disclaimer]