Keresés a termékek, receptek és egyéb tartalmak között
 Keresés ebben Keresés ebben

Hideg spenótkrémleves garnélával

Előkészítési idő
'
Főzési idő
'
Adagok száma
4
Oldal megosztása:
[ShareButtons.ShareTextForRecipes]

Hozzávalók

  • 450 g Krémes parajpüré
  • 3-3 ek olaj
  • 1 fej újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 12 db garnéla
  • olajbogyó
  • őrölt bors
  • parajlevél
  • 3 dl zöldség alaplé

Tálalási javaslat

  • A rákokat egymásra halmozzuk a tányérban, majd hozzáöntjük a hideg levest, megszórjuk az olivachips-szel, majd tejföllel és parajlevéllel díszítjük.

Elkészítés

  1. Forró olajban lepirítjuk az újhagymát, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát és a parajpürét. 
  2. Felöntjük alaplével, sózzuk, borsozzuk.

  3. Felforraljuk, majd botmixerrel homogén állagúra pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt és ismét felforraljuk. Ezt követően a levest lehűtjük.
  4. Serpenyőben az olajat felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a garnélát és oldalanként fél-fél percig sütjük.
  5. Az olivát apróra vágjuk, és forró olajban fél perc alatt chips állagúra sütjük.

  6. Enyhén sózzuk.

Felhasznált termékek

Krémes parajpüré

több
[Recipes.Disclaimer]