Keresés a termékek, receptek és egyéb tartalmak között
 Keresés ebben Keresés ebben

Gyors gazdag húsleves

Főzési idő
'
Oldal megosztása:
[ShareButtons.ShareTextForRecipes]

Hozzávalók

  • 500 g Zöldségkeverék húsleveshez
  • 300 g csirkemell egészben
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 tk sűrített paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma, héjastul
  • 2 gerezd fokhagyma, héjastul
  • 4 db babérlevél
  • 1 tk egész borsszem
  • Egy nagy csipetnyi só
  • 1,5 l hideg víz
  • Ízlés szerint só és bors
  • A tálaláshoz: 5 dkg levesbe való tészta

Elkészítés

  1. Egy leveses fazékba öntjük a hideg vizet, beletesszük a félbevágott vöröshagymát, fokhagymagerezdeket, a babérlevelet, az egész borsszemeket,elkeverjük benne a sűrített paradicsomot, majd hozzáadjuk a sót, és végül a csirkemellet.

  2. Közepes lángon forralni kezdjük, majd gyöngyözéstől számítva (nem szabad, hogy túlságosan felforrjon) kb. 15 percig főzzük.

  3. Ezután hozzáadjuk a fagyasztott zöldségkeveréket (nem kell kiolvasztani), és további 10 – 15 percig főzzük, míg a zöldség és a csirkehús is megpuhul. Ha szükséges, még sózhatjuk, borsozhatjuk.

  4. Közben egy kis lábosban tetszőleges formájú levestésztát főzünk betétnek.

  5. Tálaláshoz a megfőtt zöldségkeveréket és a tésztát egy öblös tányérba halmozzuk, adunk hozzá a felszeletelt főtt csirkemellből, majd az átszűrt húslevest a tányérba kanalazzuk, végül az egészet megszórjuk frissen vágott petrezselyemzölddel.

Felhasznált termékek

Zöldségkeverék húsleveshez

több
[Recipes.Disclaimer]