Keresés a termékek, receptek és egyéb tartalmak között
 Keresés ebben Keresés ebben

Fenntarthatóbb módon termesztjük zöldségeinket

A Forever Food Together mezőgazdasági program a felelős föld- és talajgazdálkodási gyakorlatokat összekapcsolja az Iglo egyedülálló zöldségtermesztési és betakarítási feltételeivel.

Ezek kulcsfontosságú hatást gyakorolnak két igen jelentős, Európában termelt zöldség, a borsó és a spenót étkezési és tápanyag jellemzőire.

Például minden szem borsó, amelyet az Iglo elad, a szedést követő 2,5 órán belül fagyasztásra kerül, ennek köszönhetően megőrzi friss ízét.

Régóta működő programunk nagy ismertségnek örvend az Egyesült Királyságban, Olaszországban és Németországban, ahol a betakarítási időszakban szívesen fogadunk turistákat, hogy megnézhessék miként termesztik a számukra ételként szolgáló növényt.

Mezőgazdasági termesztői programunk egy 70 pontból álló normarendszert ad, amelyet termelőinknek követnie kell, és amely magasabb elvárásokat támaszt, mint a legtöbb hasonló biztosítási rendszer. Közösen több mint 12 000 hektár földön gazdálkodunk.

Intézkedéseink közé tartozik a a termőföld minőségének gondozása, a termőföld tömörödését megelőző, félkeményre fújt abroncsok használata a földeken, valamint a biodiverzitás megőrzése határsávok kialakításával.

Valamennyi zöldborsó- és spenóttermelő tevékenységünket független szervezetek auditálják, és teljesítik az ISO 14001 (környezetvédelmi menedzsment rendszerek) vagy a GlobalGAP "legjobb mezőgazdasági gyakorlat" minősítést.

A csomagolásokon kódot helyezünk el, hogy fogyasztóink visszakövethessék a zöldség útját, egészen a termőterületig.