Keresés a termékek, receptek és egyéb tartalmak között
 Keresés ebben Keresés ebben

Vezető szerep a fenntartható halászatok fejlesztésében

Az alaszkai tőkehalból készült Omega-3 halrudacskáink 2007-es bevezetése volt a legnagyobb, egy márka által a fenntarthatóbb haltermékek érdekében tett lépés. Segített, hogy az Egyesült Királyság területén élő vásárlóink 78%-a atlanti tőkehalról alaszkaira váltson, ezáltal 1,5 millió atlanti tőhallal csökkentve egyéves fogásunk mennyiségét. Ez egyben csökkentette az atlanti tőkehalkészleteinkre háruló vásárlói nyomást, amelyek mára fenntarthatóbbak lettek, és minősítéssel is rendelkeznek.

Ez csak egy példa arra, hogy milyen fontos szerepet vállalt az Iglo a fenntartható halászatok, halgazdaságok utánpótlásában. Vezetők vagyunk a felelős halgazdálkodási szabványok fejlesztésében az akvakultúrák számára, valamint egy halászati ipari szövetség vezetőjeként elértük, hogy a világ egyik legnagyobb halászata lényegesen nagyobb mennyiségű tanúsítottan fenntartható alaszkai tőkehallal láthassa el a piacot. Emellett alapító tagjai vagyunk a Sustainable Seafood Coalition elnevezésű szervezetnek az Angol Királyságban, amely támogatja a fenntartható forrásból származó haláru önkéntes környezetvédelmi címkézését.

Bevezettük továbbá a halak származását nyomon követő szolgáltatásunkat, hogy tudathassuk vásárlóinkkal, az általuk vásárolt halak bolygónk mely pontjairól származnak. Előírásaink eközben biztosítják, hogy valamennyi felelős módon működő halászattól származzon.
1995

1995

1995 (az interneten a források 1997-et írnak)


2002

2002

Kék gránátoshal felhasználása, alulhasznosított fajták bevezetésére


2007

2007

Az Iglo piacra dobja az Omega-3 halrudacskákat, MSC tanúsítvánnyal rendelkező alaszkai tőkehalból.

Ez volt az első,és azóta is legnagyobb márkázott termékbevezetés a fenntartható haláruk piacán.

A bátor döntés eredményeként vásárlóink 78%-a váltott atlanti tőkehalról alaszkaira, míg az Iglo éves fogásában 3000 tonnával, azaz 1,5 millió példánnyal csökkent az atlanti tőkehal mennyisége.

2008

2008

A FAO által megfogalmazott felelős halászatra vonatkozó magatartási kódex legfőbb irányelveinek integrálása az Iglo halakat érintő beszerzési politikájába.
2009

2009

A Nemzetközi Halliszt és Halolaj Szervezet felelős forrást igazoló minősítésének bevezetése

2010a

2010

A közös halászati politika reformját célzó változtatások bemutatása az EU számára, az Európai Halfeldolgozók Szövetségével közösen.

2010b

2010

Az Iglo csoport fenntarthatósági fejlesztéséért útjára indult a Forever Food program.

2011a

2011

Vezető szerepet töltünk be a felelősen működő akvakultúrák szabványrendszerének kidolgozásában.


2011

2011

Az ASC létrejöttének támogatása a WWF-fel és a Dutch Sustainability Initiative (IDH) holland szervezettel közösen.

2012

2012

Halipari összefogás vezetőjeként segítettünk közel 1 millió tonna, az Ohotszki-tengerből kifogott atlanti tőkehal MSC minősítésének megszerzésében

2013

2013

Alapító tagja a felelős forrásból származó haláruk önkéntes címkézését támogató kezdeményezésnek


2014

2014

Az Iglo csoport 2020 Forever Food Together fenntarthatósági programjának bevezetése