Keresés a termékek, receptek és egyéb tartalmak között
 Keresés ebben Keresés ebben

Cél 3: Élelmiszeripari termékeink 100%-a felelős forrásból és felelős feldolgozótól fog származni

Felelős vízgazdálkodás

Mi a környezetvédelmi kérdés?

A világ víztartalékai egyre nehezebben tudják kielégíteni a fokozódó igényeket. A klímaváltozás kiszámíthatatlanná tette a csapadék eloszlását és tovább súlyosbítja a növekvő igények problémáját, valamint az ellátói infrastruktúra kihívásait. A vízszolgáltatóknak és a vásárlóknak, beleértve az ipart és a vállalkozásokat, mind megvan a saját szerepe a megoldás elérésében.

Mi az irányelvünk?

Az étel- és italgyártó iparág tagjaként az élelmiszerek előkészítése, gyártása, illetve a tisztítás során használunk fel vizet. Teszünk érte, hogy kevesebb vizet használjunk, hacsak ez nem veszélyezteti az élelmiszer-biztonságot és a higiéniát.

Azáltal, hogy kevesebb vizet használunk, egyszerre csökkentjük kiadásainkat, és a vízkészleteinkre nehezedő nyomást. Minden egyes gyártelepünkön dokumentált felmérést végzünk a vízfelhasználásról, amit aztán arra használunk, hogy azonosítsuk azokat a területeket, ahol költséghatékonyan csökkenthetjük a fogyasztást. Továbbá garantáljuk, hogy bármilyen távozó víz, amely elhagyja gyárainkat, nem lesz káros hatással sem a környezetre, sem az infrastruktúrára.

Az Iglo valamennyi gyára aktívan gondoskodik a legmagasabb színvonalú vízfelhasználást csökkentő projektek működtetéséről, és rendelkezik az ISO 9000 teljes körű rendszer akkreditációjával, illetve az ISO 14001 környezetvédelmi menedzsment rendszer minősítéssel.