Keresés a termékek, receptek és egyéb tartalmak között
 Keresés ebben Keresés ebben

Cél 3: Élelmiszeripari termékeink 100%-a felelős forrásból és felelős feldolgozótól fog származni

Felelős források biztosítása hús, baromfihús és tojás számára

Mi a környezetvédelmi kérdés?

Valamennyi, az EU által megszabott követelményrendszernek meg kell felelnünk a tenyésztés és a feldolgozás területén a húsipari termékek előállításakor.

Mi az irányelvünk?

A nemrég kirobbant lóhúsbotrányt követően általános aggodalom uralkodik a vörös húsból készült termékek eredetével és eredetiségével kapcsolatban.

Például

  • Marhahús: Amikor marhahúst használunk alapanyagként, a legmagasabb minőség elérésére törekszünk. Egy belső és egy külső, harmadik fél által lefolytatott auditálási rendszert alkalmazunk minden beszállítónk esetében. Ezek sok ellenőrzéssel járnak, például DNS-tesztet is végeznek, hogy a termékben lévő marhahús eredetiségét ellenőrizzék.
  • Baromfihús: Megköveteljük, hogy valamennyi zöldség-alapú baromfitakarmány hagyományos mezőgazdasági területről származzon, ne erdőirtással megtisztított földekről, és nem engedélyezzük semmiféle készítmény használatát a mesterséges növekedés érdekében.
  • Tojás: Valamennyi Iglo-terméhez felhasznált egész tojás, tojásfehérje, tojássárgája és főtt tojás szabadon nevelt baromfiból származik, nem pedig ketrecben tartottól.