Keresés a termékek, receptek és egyéb tartalmak között
 Keresés ebben Keresés ebben

Cél 3: Élelmiszeripari termékeink 100%-a felelős forrásból és felelős feldolgozótól fog származni

Felelős élelmiszergyártás:szabványaink

Mi a környezetvédelmi kérdés?

A Birds Eye, az Iglo és a Findus márkáinkon keresztül mi vagyunk a legnagyobb, gyorsfagyasztott élelmiszert gyártó vállalat Európában. Alkalmazottaink, vásárlóink és fogyasztóink elvárják, hogy termékeink megfeleljenek a szabályozás valamennyi követelményének, emellett biztonságosak, valamint kiváló minőségűek legyenek.

Mi az irányelvünk?

Gondoskodunk róla, hogy alkalmazottaink, beszállítóink, valamint a csomagolás, illetve gyártás területén működő partnereink képesek teljesíteni valamennyi vonatkozó törvényt és előírást épp úgy, mint az Iglo további normáit.

Gondoskodunk róla, hogy ételgyártási szabványaink teljesítsék a felelős forrásokra és feldolgozásra vonatkozó vállalásainkat. Ez magában foglalja az alkalmazási irányelveket, a gyakorlati kódexeket, eljárásokat és termékspecifikációs szabványainkat.

Az Iglo csoport a következő szabványok szerint működik:

1. Törvényi előírások: Megfelelés az összes vonatkozó jogszabálynak és rendeletnek a működési országban.

2. Alkalmazottak : Biztonságos és egészséges munkakörülmények biztosítása valamennyi alkalmazott számára, és megfelelés az összes egészségvédelmi és biztonsági szabályozásnak.

3. Fogyasztók : Olyan termékek és szolgáltatások nyújtása, amelyek folyamatosan megfelelnek a meghatározott biztonsági, minőségi és szolgáltatásbeli kritériumoknak, és amelyek biztonságosak és alkalmasak a rendeltetésszerű használatra.

4. Minőségbiztosítás :

* Az Iglo csoport egy végponttól végpontig tartó élelmiszergyártói minőségbiztosítási modellt alkalmaz termékei biztonsági és minőségi normáinak menedzselésére.

* Terveinkben mindig szem előtt tartjuk a biztonságot a beszerzés területén, a termékfejlesztésnél, a gyártás és az elosztás során egyaránt. Ez többek között a kritikus ellenőrzési pontok (HACCP) rendszerének alkalmazásával történik, amely az Iglo csoport egészére kiterjed.

* A HACCP képezi az Iglo csoport termékbiztonsági rendszerének alapját valamennyi alapanyag és termék esetében.

* Független módon érvényesítjük a helyes gyártás és élelmiszerbiztonság normáit, amelyeket gyártóink és külső beszállítóink számára a BRC, IFS vagy ezzel egyenértékű, külső fél által végzett auditációs akkreditálás révén határozunk meg. Ezekre az auditálásokra minden évben sor kerül.

5. Környezet:

A gyártási helyszíneinket az Iglo csoport környezetvédelmi normái szerint üzemeltetjük. Ennek keretében megfelelnek az összes vonatkozó helyi szabályozásnak a működésük helyén.

Gyáraink a következő szabványok szerint üzemelnek:  BRC; IFS, ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001, ISO 17025, ISO 18001, MSC, Bio (organikus, ökológiai std), CRSPO.