Keresés a termékek, receptek és egyéb tartalmak között
 Keresés ebben Keresés ebben

Cél 3: Élelmiszeripari termékeink 100%-a felelős forrásból és felelős feldolgozótól fog származni

Felelős címkézés

Mi a környezetvédelmi kérdés?

A vásárlók sok különböző tényezőnek köszönhetően hozzák meg vásárlási döntéseiket: ilyen például a származás, a tápérték, az allergének, a környezetvédelmi és etikai megfontolások, vagy az ár. A felelős címkézés nem pusztán az élelmiszeripari előírásoknak felel meg, de az összes információt megadja a vásárlóknak döntéseik meghozatalához.

Mi az irányelvünk?

* Táplálkozás: Az élelmiszerekre vonatkozó információ csomagolásainkon megfelel az EU valamennyi címkézési előírásának. Ezen kívül hiszünk abban, hogy a fogyasztónak megfelelő információval kell rendelkeznie az élelmiszerről, amit elfogyaszt. Mindent megteszünk, hogy semmilyen módon ne vezessük félre fogyasztóinkat a termékeink egészségre gyakorolt jótékony hatásaival kapcsolatban, akár a csomagolás, akár a terméket hirdető reklámok által. Emellett elkötelezettek vagyunk az élelmiszerek kielégítő és átlátható címkézése mellett, amely tükrözi a vásárlók döntési szokásait.

* Származás: Mivel a követelmények flexibilis beszállítói források használatát igénylik, nem minden esetben tudjuk a címkén feltüntetni az ország szerinti származást. Ugyanakkor minden esetben további egyértelműsítő információról gondoskodunk a származási hellyel kapcsolatban, ha a címke esetleg arra utalna, hogy az élelmiszer máshonnan származik, mint a valóságban.

* Allergének: Arra törekszünk, hogy biztonságos termékeket nyújtsunk vásárlóinknak, beleértve az allergiában és ételérzékenységben szenvedőket is. Ha a receptünk allergéneket tartalmaz, azt címkénken az EU előírásainak megfelelően az összetevők felsorolásánál, vastagon szedve jelöljük.