Keresés a termékek, receptek és egyéb tartalmak között
 Keresés ebben Keresés ebben

Cél 3: Élelmiszeripari termékeink 100%-a felelős forrásból és felelős feldolgozótól fog származni

Felelős csomagolás menedzsment

Mi a környezetvédelmi kérdés?

Az élelmiszerek felelős csomagolásának egyszerre kell szolgálnia az étel szükséges védelmétés a biztonság garantálását, illetvemeg kell felelnie a vonatkozó előírásoknak, miközben törekedni kell a fenntarthatóságra és az újrahasznosításra.

Mi az irányelvünk?

A Forever Food Together programban vállalt egyik feladatunk, hogy valamennyi élelmiszerünkről elmondhassuk: "Felelős forrásból, felelős módon feldolgozva". Ennek megfelelően azon munkálkodunk, hogy csomagolásunk kifejezze vásárlóink igényeit és választásait, miközben eleget tesz az élelmiszer-biztonság követelményeinek, és csökkenti a csomagolásból, illetve élelmiszerből származó hulladék mennyiségét.

Valamennyi csomagolással foglalkozó beszállítónak meg kell szereznie a hozzájárulásunkat, és garantálnia kell, hogy valamennyi, az ételeinkkel közvetlenül érintkező csomagolóanyag biztonságos, illetve az EU előírásai szerint gyártották. A "Packaging Clearance Protocol" ellenőrző rendszerünk garantálja, hogy semmi nem kerülhet a termékünkbe, aminek nem kéne ott lennie.

Irányelvünk, hogy olyan csomagolást tervezzünk, amely a legkevesebb anyag felhasználásával képes megvédeni a termékünket, és eközben praktikus a konyhai használat során.

Széles körben ismert címkézési rendszereket alkalmazunk, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a csomagolás újrahasznosíthatóságának lehetőségeire. Emellett azon dolgozunk, hogy valamennyi természetes csomagolóanyagunk igazoltan felelős módon kezelt forrásból származzon.