Keresés a termékek, receptek és egyéb tartalmak között
 Keresés ebben Keresés ebben

Cél 3: Élelmiszeripari termékeink 100%-a felelős forrásból és felelős feldolgozótól fog származni

A pazarlás felelős kezelése

Mi a környezetvédelmi kérdés?

Az EU országainak éves együttes élelmiszer-pazarlását 89 millió tonnára becsülik, ez a mennyiség 2020-ra elérheti a 126 millió tonnát, ha nem teszünk valamit a csökkentés érdekében.

Az európai gazdaság ezzel párhuzamban jelentős mennyiségű másodlagos nyersanyagtól esik el, amely kidobásra kerül, ahelyett, hogy újrahasznosítanák.

Mi az irányelvünk?

A hulladékgazdálkodás számára megszabott általános célkitűzéseink igazodnak az EU előirányzataihoz a gyár működésének országában, emellett tovább törekszünk a fejlődésre, az ellátói hálózatunkban elpazarolt élelmiszer mennyiségének minimális szintre csökkentésével.

Az Egyesült Királyság területén semmit sem szállítunk szemétlerakóba, és azon dolgozunk, hogy az összes többi országban is elérjük a felelős működés ezen szintjét.

Gyáraink a legmagasabb szinten teljesítenek a hulladékcsökkentés területén, és rendelkeznek az ISO 9000 teljes körű rendszer akkreditációjával, illetve az ISO 14001 környezetvédelmi menedzsment rendszer minősítéssel.

Kutatásokkal, új termékek és új csomagolások kifejlesztésével segítünk vásárlóinknak, hogy otthonukban csökkenteni tudják az elpazarolt élelmiszerek mennyiségét, és növeljük az újrahasznosított anyagok arányát.

Minden lehetséges esetben újrahasznosítjuk az anyagokat, csak azt égetjük el, ami nem újrahasznosító.